MEN VELDIG GOD DAG ALLE SAMMEN! 😉

Hvordan har de hårete vennene dine det? Har du det samme dilemmaet som William Shakespeare?

Det som er lovet er en gjeld, i forrige uke fortalte vi deg at vi skulle snakke om sterilisering hos hunder, for her er vår mening om det.

Først av alt, og vi vil at det skal være veldig klart, vi er ikke veterinærer, vi snakker som eiere av flere hunder som lever i pakker.

Deretter vil vi forklare de forskjellige prosessene på en veldig enkel, kort og skjematisk måte. Vi kommer ikke til å komme inn på tekniske forhold eller noe sånt, for dette er det allerede tusenvis av sider på Internett som forklarer prosessene i detalj. Her går vi.

Spay eller kastrert. Forskjeller, hva de består av, fordeler og ulemper.

Sterilisering. Vasektomi hos menn, tubal ligering hos kvinner, kjønnsorganer er igjen. Gjennomsnittspris for sterilisering hos kvinner (middels størrelse) mellom 4000  og 5000 Kr. Gjennomsnittspris for sterilisering av menn (middels størrelse) mellom 3000 og 4000 Kroner.

Kastrasjon. I denne operasjonen fjernes kjertelkjertlene (testiklene fjernes hos hannen og eggstokkene hos hunnen). Det er mer aggressivt enn sterilisering, men ved å fjerne kjertlene forhindrer det utseende av testikkel- og prostata-svulster, livmorsykdommer, infeksjoner, cyster eller pyometra. Gjennomsnittlig kastreringspris hos kvinner (middels størrelse) mellom 4000 og 5000 Kroner. Gjennomsnittlig kastreringspris hos menn (middels størrelse) mellom 2000 og 3000 Kr.

Når det gjelder mytene om at hvis de blir fete, at hvis de endrer holdning, at hvis kvinner må være mødre minst en gang i livet, og mange andre ting som etter flere år blir sagt, er våre sportshunder og kastrasjoner ute hos mange av dem både hos kvinner og menn, med forskjellige aldre, noen foreldre og andre ikke, sier vi ja, ja til kastrering, ja til sterilisering.

Bare en av hundene våre har gått opp i vekt ved kastrering, de andre har alltid fortsatt med samme vekt (vær forsiktig, reguler alltid fôret og med en høy kvalitet som det er … ..). De har fortsatt den samme holdningen, det samme ønsket om å spille, det samme ønsket om å jobbe og trene. Hvis vi har lagt merke til det, og jeg synes det er veldig viktig, og en av hovedårsakene til kastrering er at antall konfrontasjoner har sunket drastisk og de knapt har slagsmål, bortsett fra tidvis for mat.

Hvilket alternativ har vi valgt? Du vet allerede, vi velger og vi vil alltid velge, med mindre det er anbefalt av veterinæren vår, for kastrering, utryddelse, og med dem unngår vi sykdommer relatert til reproduksjonssystemet som kan oppstå ved sterilisering. Vi forteller deg ikke lenger forskjellen i pris mellom den ene og den andre, men egentlig, og vi sier det oppriktig, selv om kastrering var dyrere enn sterilisering, ville vi gjort det uansett, vi kan ikke velge dette alternativet av denne grunn, men fordi vi unngå sykdommer som kan forekomme med sterilisering.

Hvis vi legger opp hele settet, anbefaler jeg at folk som er i tvil om kastrering eller spaying, gjør det uansett på en eller annen måte (selv om vi foretrekker kastrering), med dette unngår vi uønskede kull, forlatte hunder eller valper kastet i poser i elver.

Hver operasjon medfører en risiko, men hvis en god profesjonell driver den, vil du ikke ha noe problem, og i tillegg er risikoen minimal sammenlignet med fordelen det gir dyret.

På internett er det mye feilinformasjon, myter og sagn, kontakt veterinæren din.

Du vet, hvis du vil fortsette og delta i vårt rundebord som gir din mening eller synspunkt, vil vi neste uke møtes og snakke om dette lange og lange emnet. Ta kontakt med oss, vi vil fortelle deg dag, sted og tidspunkt for møtet, vi venter på dere alle, vi vil at du skal fortelle oss om dine erfaringer.

Tusen takk for at du leser blogginnlegget vårt. Hvis du ser noen feil eller som kan forbedres, ikke nøl med å kontakte oss, vi vil gjerne diskutere det 😉

Hilsen til alle. Vær snill! 

HundeVakten  🇳🇴🐕🐺🐩🐾

Vi passer på vennen din når du ikke kan 🐕
Som hjemme 🏡 
UTEN BUR ❌
@kjaeledyr   
www.hundevakten.com

Hunden Din og Du   🇳🇴🐕🐺🐩🐾

Hundeskole 🐕🐾🏫 online/klasserom
Kurs for YRKE og FAMILIER 🐕‍🦺🐾🐕
Den beste treneren for hunden din, er du
Vi er valpespesialister.   
@hundendinogdu  www.hundendinogdu.no 


0 comentarios

Deja una respuesta

Marcador de posición del avatar

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *